Lezing Plaatsmaken 23 april

 

Etsen is een eeuwenoude kunstvorm waarin licht en donker onlosmakelijk met elkaar samenhangen. Zonder wit, geen zwart. Wat betekent een middeleeuwse kunstvorm als etsen in een onbegrensde tijd waarin niets onmogelijk is en iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen (on)geluk? In de galerie ruimte van Plaatsmaken plaatst filosofe en curator Katja Rodenburg etsen in de actualiteit met een lezing over licht en donker in etsen, kunst en onze moderne samenleving.

Aan de hand van oude en moderne meesters – en die van 10 kunstenaars die zich bij Plaatsmaken tijdens een masterclass onder begeleiding van Stijn Peeters verdiepten in dit rijke ambacht – neemt Rodenburg u verder mee in de wereld van de ets, waarin daglicht en duisternis worden samengesmeed.

Deelnemende kunstenaars masterclass: Aline Eras, Anya Janssen, Catalogtree (Joris Maltha en Daniel Gross), Koes Staassen, Casper Verborg, Rozemarijn Westerink, Rosa Menkman, Cathelijn van Goor en Matthias Schaareman.

Plaatsmaken is de laatste editie van de reeks Zwaar Metaal masterclasses. In Arnhem wordt Zwaar Metaal gelinkt aan het project Grind the Gap waarin een nieuwe verbinding wordt gezocht tussen digitale en traditionele analoge grafische technieken.

Check voor meer info  Galerie Plaatsmaken

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s